חוסן נפשי במציאות משתנה

סדרת הפודקאסטים "חוסן נפשי במציאות משתנה" בהנחיית ד"ר שחר צדוק, פסיכותרפיסט CBT ומרצה באוניברסיטת בר אילן, עוסקת בפיתוח חוסן רגשי וכלים להתמודדות עם לחץ ושחיקה בחיי היומיום.

לאורך הסדרה, נציג מגוון נושאים כמו זיהוי לחץ, וויסות רגשות, יישום כלים מעשיים בחיים, הקשר בין פילוסופיה לפסיכולוגיה, ותקשורת רגשית בעידן של ריחוק חברתי. מטרת הסדרה היא להעניק למאזינים כלים מעשיים ותובנות לפיתוח חוסן נפשי ושיפור איכות החיים. הסדרה מומלצת לכל מי שמעוניין להבין את מנגנוני הלחץ והעומס הנפשי וללמוד כיצד להתמודדות עמם בצורה יעילה ואפקטיבית.

סדרת חוסן להאזנה

חוסן נפשי, פרק 1: מהו חוסן?

איך ניתן להתמודד עם לחץ ומדוע חשוב לעשות זאת? בסדרת הפרקים על פיתוח חוסן רגשי במציאות משתנה, מסביר ד"ר שחר צדוק, פסיכותרפיסט CBT ומרצה באוניברסיטת בר אילן מהפקולטה לחינוך כיצד ניתן באמצעות שימוש בכלים קוגניטיביים ונפשיים להפחית את הלחץ והעומס הנפשי המלווה אותנו בחיי היומיום. פרק זה יתמקד בשאלות כיצד לזהות לחץ ומהם הגורמים שפוגעים באיכות הקשב והחוסן שלנו והקשר בינהם.

חוסן נפשי, פרק 2: וויסות רגשות

מהו רגש? מהו וויסות רגשות? מהי מודעות פיזית, רגשית, קוגניטיבית ותודעתית  ואיך כל אלה מסייעים להתמודד טוב יותר עם מצבי לחץ ושחיקה ופיתוח חוסן נפשי. ד"ר שחר צדוק, פסיכותרפיסט CBT ומרצה באוניברסיטת בר אילן מהפקולטה לחינוך. 

חוסן נפשי, פרק 3: כלים מעשיים לחיי היומיום

מהם הכלים המעשיים שאפשר לאמץ בחיי היומיום כדי לשפר את יכולות הוויסות הרגשית שלנו ואת החוסן כדי להתמודד עם אתגרי החיים?
ד"ר  שחר צדוק, פסיכותרפיסט CBT ומרצה באוניברסיטת בר אילן מהפקולטה לחינוך .

חוסן נפשי, פרק 4: פסיכו-פילוסופיה יש דבר כזה? על ההתמכרות שלנו ללחץ ומה עושים זה?

מה יש לפילוסופיה לתרום לנו בפיתוח חוסן? מהם האתגרים של כולנו בעידן הפוסטמודרני? איך ניתן להבחין במצוקות שלנו ושל הסובבים אותנו ילדים, סטודנטים ומבוגרים? וכיצד נוכל לסייע להם בפרט בעידן הקורונה?
בפרק הרביעי בסדרה, ד"ר שחר צדוק, פסיכותרפיסט CBT ומרצה באוניברסיטת בר אילן מהפקולטה לחינוך, מדבר על יישום השיטות להשגת חוסן נפשי בקבוצות גיל שונות ועל הקשר שבין הפילוסופיה לפסיכולוגיה.

חוסן נפשי, פרק 5: תקשורת רגשית

מהי תקשורת בריאה בתרבות מפריעת קשב? מדוע הפחד מאינטימיות מהווה חסם לפיתוח התקשורת הרגשית? בפרק החמישי בסדרה עוסק הפסיכותרפיסט ד"ר שחר צדוק מהפקולטה לחינוך, בחשיבותן של ההקשבה וההתבוננות לפיתוח התקשורת הרגשית והחוסן.

כיצד יכולה הפילוסופיה העתיקה להעשיר את הכלים לפיתוח חוסן ותחושת אושר? בפרק השביעי בסדרה בסדרה עוסק הפסיכותרפיסט ד"ר שחר צדוק מהפקולטה לחינוך , בנקודת המפגש שבין הפילוסופיה והפסיכולוגיה – הפסיכופילוסופיה

ראיונות נוספים עם שחר צדוק

אחריות האדם לגורלו - איזו מחשבה שולטת בחייכם?


שחר צדוק מאמן מוביל כבר 15 שנים, מנהל אקדמי של היחידה לפיתוח מקצועי הפקולטה לחינוך אוניברסיטת בר-אילן

מדבר על אחריות האדם לגורלו, המתחילה ברגע שאתם מחליטים איזו מחשבה תשלוט בחייכם.

מחשבה היא המייצרת הראשית של ההתנהגות והרגש בחיינו, אדם עם מיומנויות לוויסות רגשי מצליח לפתח את החוסן הנפשי. ביום שנחליט לשנות את מסלול חיינו בהיבט הרוחני, נבין שהכל מתחבר להכל.
ייווצר לנו שפע, הצלחה, בריאות, ונתחיל לשים לב לדברים החשובים לנו באמת. נחיה בתודעה של ״יש״ ונהיה מאושרים.